Nieuwsbrief 17

Kalender

Ook inzichtelijk via Parro / het Ouderportaal

 • zondag 16 april 2023: Koffieconcert aanvang 10.30 uur.
 • maand april 2023: tevredenheidspeiling ouders en tevredenheidsonderzoek leerlingen.
 • dinsdag 18 april 2023: Cito eindtoets groep 8
 • woensdag 19 april 2023: Cito eindtoets groep 8
 • donderdag 20 april 2023: voorstelling “Otje” voor ouder(s), verzorger(s) en/of familie groep 1/2A om 14.00 uur en groep 1-2C om 15.00 uur.
 • vrijdag 21 april 2023: Koningsspelen (groepen 1/2 bij school, groepen 3 t/m 8 bij SV Terrasvogels te Santpoort-Zuid).
 • dinsdag 25 april 2023: 15.00 uur voorstelling “Otje” voor ouder(s), verzorger(s) en/of familie groep 1-2B

Nieuws vanuit de directie…

Ons Groen schoolplein

Op donderdag 6 april zijn er een nestschommel, een watertap en twee duikelrekken geplaatst. Hier werd gelijk dankbaar gebruik van gemaakt door de kinderen. We zijn erg blij met deze toevoegingen aan ons groene schoolplein.

De IJmare dag.

Afgelopen dinsdag hebben wij als gehele team de IJmare dag bijgewoond in het Leonardo Hotel in IJmuiden.

Zoals de flyer hiernaast al aangeeft, hebben wij een dag gehad met 3 verschillende sprekers en heeft ook Peter Heerschop de dag als voorzitter een mooie invulling gegeven.

Ilse Jacobs heeft verteld over mindset en veerkracht. Wat aan de bovenkant zichtbaar is bij mensen heeft nog meerdere lagen daaronder zitten. Waar komt bepaald gedrag bijvoorbeeld vandaan? Wij hebben hier informatie en ook handige tips over gekregen waar wij in ons onderwijs mee aan de slag kunnen.

Katja Staartjes is een bergbeklimster en zij heeft verteld over de uitdagingen en hoe zij die uitdagingen samen met anderen heeft gerealiseerd.

Tot slot heeft Berthold Gunster ons binnen praktische en humoristische situaties meegenomen in het omdenken: het kijken naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoeken wat we daarmee zouden kunnen doen. Het gaat hierbij om feiten en verwachtingen, wat zal moeten zijn en wat is. Door hier naar te kijken, kun je stappen van ja-maar naar een volledige ‘ja’.

Koningsspelen

Vrijdag 21 april 2023 vieren we de Koningsspelen. De groepen 1/2 worden op school verwacht. De groepen 3 t/m 8 verwachten we op sportpark De Elta (SV Terrasvogels) in Santpoort-Zuid om 08.30 uur. Het geheel wordt begeleid door CIOS studenten. Het festijn is rond 12.00 uur afgelopen. De leerlingen kunnen dan weer opgehaald worden bij Terrasvogels.

Om het extra feestelijk te maken, zouden wij het voor deze dag leuk vinden als de kinderen van de groepen 1-2 en 6, 7 en 8 in oranje kleding naar school komen.

Ook willen we de kleuren rood, wit en blauw terug laten komen. Wij hopen dat de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 dit ook willen laten zien in hun kleding. De verdeling hiervoor is als volgt:

 • oranje: groepen 1/2
 • rood: groep 3
 • wit: groep 4
 • blauw: groep 5
 • oranje: groepen 6, 7 en 8

Via Parro volgt volgende week nog enige informatie.

Zwerfafval

Groep 6b heeft het op zich genomen om het zwerfafval voor de school op te ruimen.

Een aantal leerlingen van deze groep is vol enthousiasme met afvalgrijpers aan de slag gegaan. Er was jammer genoeg voldoende afval te vinden en wij als school zijn daarom erg blij dat deze groep dit heeft opgepakt.

Paasfeest

Op vrijdag 7 april 2023 was het paasfeest op de Bosbeekschool. Dit hebben wij gevierd met een ontbijtje in de klas en een VOSSENJACHT!  

Ontbijt: dankzij de inzet van de OR die de aankleding voor het paasontbijt heeft verzorgd en de kinderen die voor elkaar prachtige ontbijtdozen hebben gemaakt, kon iedereen heerlijk genieten van hun ontbijt op school.

Vossenjacht: leerkrachten vanuit de paascommissie en de leerlingen van groep 8 hebben er wederom voor gezorgd dat er een mooie vossenjacht is uitgezet voor de kinderen. Ook mede dankzij de hulp van ouders was de vossenjacht ook dit jaar weer een groot succes.

De groepen 1/2 hebben de vossen in een gedeelte van het bos gezocht. De groepen 3 t/m 6 moesten in het dorp op zoek naar de vossen aan de hand van foto’s. Bij een gevonden vos kreeg het groepje een vraag/opdracht waarmee een puzzelstukje (groep 1/2) of een letter (groep 3 t/m 6) verdiend kon worden. Aan het einde van de vossenjacht hebben de kinderen op het schoolplein genoten van iets lekkers en wat te drinken.  

Groep 7 heeft na het ontbijt een bezoek gebracht bij Huis ter Hagen en verzorgingstehuis Velserduin. (Zie stuk hieronder)

Alle personen van de organisatie en ouders die geholpen hebben, hartelijk bedankt voor deze mooie ochtend!

Groep 7 bezoekt verzorgingshuis

Traditiegetrouw gaat groep 7 in het kader van Pasen eieren verven met bewoners van verzorgingshuis Velserduin en Huis ter Hagen. In het begin waren de leerlingen wat onwennig en vond men het een beetje ongemakkelijk, maar al snel raakten de leerlingen met de bewoners aan de praat en ontstonden er gezellige gesprekjes. Zowel de leerlingen als de bewoners vonden het een heel geslaagde en mooie ervaring.

Gymlessen

Omdat juf Corina afwezig is, zijn de gymlessen opgepakt door meester Wouter en juf Karlijn. Erg fijn voor de kinderen en leerkrachten dat we op deze manier de continuïteit van het gymonderwijs kunnen waarborgen.

Als indruk van hoe de lessen invulling krijgen, heeft juf Karlijn op woensdag 5 april door middel van een estafette het spel “Versier je klasgenoot” gespeeld.

Koffieconcert.

A.s. zondag 16 april 2023 is er om 10.30 uur op school een koffieconcert waarbij er ongeveer 15 optredens zijn van muzikale leerlingen. Iedereen is van harte uitgenodigd om te genieten van deze jonge talenten.

Hopelijk tot dan!

Dans en muziek

Alle leerlingen hebben genoten van de danslessen van Moussa op school. Bij het optreden op zondagmiddag d.d. 2 april 2023 waren ruim 25 leerlingen gekomen om samen met Moussa en het orkest van Soli de dans en het liedje uit te voeren voor hun (groot)ouders. Het werd een gezellig festijn met een leuke muziekquiz waar de leerlingen vol enthousiasme aan meededen. Het was een geslaagde afronding van de kindermuziekweek.

Kunstklas

Vrijdag 14 april 2023 was het alweer de laatste les van de Kunstklas. Traditiegetrouw werd deze afgesloten met een expositie waarin de trotse leerlingen hun werk konden laten zien aan hun (groot)ouders en belangstellenden. We bedanken Judith voor haar inspirerende lessen en we hopen in het nieuwe schooljaar weer een Kunstklas te kunnen aanbieden.

Sportactiviteiten

Halve finale schoolvoetbal

Het schoolvoetbaltoernooi is voor onze school ten einde. Er zijn mooie wedstrijden gespeeld en zelfs halve finales bereikt, maar het belangrijkste was de onderlinge saamhorigheid binnen de teams. We willen alle coaches en begeleiders bedanken voor hun stimulerende en enthousiaste inzet.

Schoolvoetbal meisjes groep 8

In de voorronde moesten wij tegen het Kompas 1 en Toermalijn. Wij zijn door gegaan naar de halve finale en toen moesten we 3 wedstrijden spelen tegen de: Franciscus, het Kompas 2 en de Zefier. Tess en Sascha waren de keepers en een week van te voren hadden wij al een opstelling. Wij hadden ook een wissel systeem. Eva die stond de hele tijd op een andere plek en de anderen op hun eigen plek. Dan wisselde Eva de hele tijd als eerste en dan als iemand eruit ging dan ging Eva op haar plek en dan als die er weer in kwam ging Eva weer op haar plek dat was onze opstelling. We hadden ook goede aanmoediging van de jongens, onze ouders, de meiden die niet gingen voetballen, juf Beau, juf Gerry en juf Lida.

Geschreven door: Tess en Roos

Schoolvoetbal groep 6a  

Het begon op 13 maart 2023. Toen speelden wij onze eerste 3 wedstrijden. Wij hadden ze alle 3 gewonnen en waren door naar de kwartfinale. We waren super blij. De volgende wedstrijd ging ook super goed en toen waren we weer door. De halve finale was dinsdag 11 april 2023. We wilden die ook winnen want dan zouden we in de finale staan.  

De eerste wedstrijd moesten wij tegen het Kompas en wij wonnen die wedstrijd met 1-0. De 2e wedstrijd moesten wij tegen de Beekvliet en wij stonden al snel 1-0 voor. Er waren nog 5 minuten en toen stonden we ook nog steeds 1-0 voor. Maar toen scoorden zij de 1-1. Vervolgens schoot Nino tegen de lat aan en ging de bal naar beneden op de lijn. En toen kregen zij weer een kans om te scoren. Maar ze misten die kans. Later kregen wij een vrije trap maar die was mis. We kregen nog meer kansen maar ze waren allemaal mis. Toen floot de scheids af en was het dus 1-1 geworden. Dit was uiteindelijk niet genoeg om in de finale terecht te komen. Wij waren allemaal teleurgesteld maar volgend jaar weer een kans. 

Geschreven door: Jawi en Ruben 

Nieuws uit de buurt

bericht van SportSupport.

Het is weer zo ver, de meivakantie komt er weer aan. Wij zitten bij SportSupport dan ook zeker niet stil! Deze vakantie staat het evenement in het teken van de ongebruikelijke gymles.

Dit houdt in dat we samen de allerleukste spelletjes van de gymlessen gaan spelen die je bijna nooit doet! Houd jij ook zo veel van verstoppertje in het donker? Of misschien wel van het grote James Bond spel? Misschien ben je wel heel benieuwd naar wat deze spelletjes zijn? Kinderen uit groep 3 t/m 8 zijn van harte welkom bij ons evenement op dinsdag 2 mei 2023 in sporthal Zeewijk.

Ben jij er bij? Je kan je opgeven via
https://www.sportpasvelsen.nl/activiteiten

Kijk in de flyer voor meer informatie en tijden.

Vakantierooster 2022-2023 (Basisonderwijs)

let op: dit schooljaar 1 week meivakantie (ook anders bij het V.O.!)

 • Koningsdag: donderdag 27 april 2023
 • Dag na Koningsdag: vrijdag 28 april 2023
 • Meivakantie: 1 mei 2023 t/m 5 mei 2023
 • Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei 2023
 • Dag na Hemelvaartsdag: vrijdag 19 mei 2023
 • Pinkstervakantie: 29 mei 2023 t/m 2 juni 2023
 • Dag voor de zomervakantie: vrijdag 21 juli 2023
 • Zomervakantie: 24 juli 2023 t/m 1 sept. 2023

Studiedagen schooljaar 2022-2023 (alle kinderen zijn dan vrij)

 • Studiedag: 21 juni 2023
 • Studiemiddag: donderdag 20 juli 2023

Virtuele tour

Heeft u onze virtuele tour al gezien? Deze tour mag u altijd delen met uw vrienden of kennissen

Vakantierooster schooljaar 2023-2024

Herfstvakantie 21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023

Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Voorjaarsvakantie 17 februari 2024 t/m 25 februari 2024

Goede Vrijdag 29 maart 2024

Tweede Paasdag 1 april 2024

Koningsdag 27 april 2024

Meivakantie 29 april 2024 t/m 10 mei 2024

Hemelvaart 9 mei 2024

Pinksteren 20 mei 2024

Zomervakantie 20 juli 2024 t/m 1 september 2024

De volgende nieuwsbrief ontvangt u op vrijdag 25 april 2023