Nieuwsbrief 16

Kalender

Ook inzichtelijk via Parro / het Ouderportaal

 • vrijdag 31 maart 2023: Nieuwsbrief
 • maandag 3 april 2023 tot 1 mei 2023: afname leerling- en ouder tevredenheidsonderzoek (2 jaarlijks)
 • zondag 2 april 2023: uitvoering “Doe maar mee orkest” (Soli) afsluiting Kindermuziekweek
 • vrijdag 7 april 2023: paasfeest op de Bosbeekschool
 • zondag 16 april 2023: koffieconcert op de Bosbeekschool. Aanvang 10.30 uur.

Nieuws vanuit de directie…

Ons Groen schoolplein

Ons groene schoolplein ziet er al totaal anders uit. Alle kinderen genieten van het schoolplein, al was het wel even wennen. Ook lijkt het schoolplein een beetje op een park zeggen ze en ze vragen zich ook af of er nog speeltoestellen komen. Afgelopen week is het King-veld door Andy Looy (stagiaire facilitair) op het plein weer geschilderd en Piet Bosscher heeft het Kinderboekenhotel weer een plekje gegeven. Donderdag 6 april 2023 worden de nestschommel, het waterpunt en nog twee duikelstangen geleverd. Dat verhoogt zeker de spelvreugde!

Het grote natuurlijke klim-klauter speelconstructie is financieel bijna rond . Zodra er voldoende financiën zijn, gaan we het speeltoestel meteen bestellen. Tot die tijd zullen we op die plek een houtconstructie plaatsen, waarmee de kinderen ook al kunnen spelen.

We verwachten dat het natuurlijke klim-klauter speeltoestel voor de zomervakantie geleverd kan worden en dan gaan we ons groene schoolplein dan ook feestelijk en officieel openen.

De gelden van het groene schoolplein ontvangen we o.a. van diverse sponsoren. Een daarvan is het Univé Buurtfonds. Op hun site staat het volgende item over ons groen schoolplein:

https://www.unive.nl/voordeel-van-samen/lifestyle/weg-met-die-tegels-op-naar-een-fijn-en-duurzaam-schoolplein

De projectgroep Groen Schoolplein gaat door met het aanvragen van subsidies, want ook het kleuterplein gaan we zo spoedig mogelijk nog vergroenen. Ook u kunt ons helpen door ons verhaal te blijven delen met uw kennissen, vrienden, familie en bedrijven. Iedere financiële gift helpt onze droom zo spoedig mogelijk te verwezenlijken! Wij gaan voor een prachtig mooi groen schoolplein voor al onze kinderen en de kinderen uit de buurt. We houden u natuurlijk via de nieuwsbrieven op de hoogte van dit bijzondere proces.

Dit zijn onze sponsoren…

 • bestuur IJmare (o.a. kappen van de zieke kastanje boom en de herplantingsplicht)
 • kinderen van groep 8 van de Bosbeekschool schooljaar 2022 (vogelnestkastjes op een paal)
 • kinderen en ouders van de Bosbeekschool, hun familieleden en buurtbewoners (diverse acties voor ons groene schoolplein)
 • kinderen, ouders en buurtbewoners die een bijdrage hebben geleverd aan onze crowdfunding actie via ‘Go fund Me’
 • Kopie Druk Santpoort-Noord (flyer ‘Go Fund Me’)
 • stichting Vrienden van de Bosbeekschool
 • De Twee Heren (grondlegger van het basisontwerp Groen Schoolplein)
 • Groen Kapitaal: (aantal loofbomen)
 • PWN (boomstammen / boomstronken)
 • De gezonde School
 • stichting Ruigrok
 • Hoog Heemraadschap Rijnland (groenblauw schoolplein/waterpunt)
 • Duurzaam Velsen (Walnootboom)
 • buurtbewoonster (nestschommel)
 • visbedrijf Vrolijk IJmuiden
 • Christiaan Schubert (groene eik)
 • Welkoop Santpoort-Noord (een fruitboom)
 • Maze subsidies (Zij hebben een aantal subsidieaanvragen gerealiseerd)
 • stichting Univé Buurtfonds
 • Postcode Loterij buurtfonds
 • Rabo Club Support
 • Rotery Club Velsen (drie stoeptegels ‘Hier begint de zee’ in het kader van bewustwording voor de kinderen)
 • winkeliersvereniging Puur Santpoort (sponsoring in natura voor loterij)

Leerling tevredenheid en ouder tevredenheid onderzoek (2 jaarlijks)

Vanaf 29 maart 2023 tot 1 mei 2023 vragen wij de kinderen van groep 6, 7 en 8 en alle ouders om het tevredenheidsonderzoek in te vullen. Wij vinden het heel belangrijk om te horen hoe de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 en u als ouder onze school ervaart. Wilt u de vragenlijst aandachtig lezen en voor ons invullen? Alle respondenten zijn en blijven anoniem. Uiteindelijk bespreken wij de uitslagen binnen de onderwijsteams en delen wij de uitkomsten en onze mogelijke vervolgacties eerst met de MR en vervolgens met alle ouders en publiceren wij ook de uitkomsten op de site van de Bosbeekschool en op de site van Scholen op de Kaart.

Ik wil u en de kinderen van groep 6, 7 en 8 alvast hartelijk bedanken voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet, Wouter Sommers

Een indrukwekkende gastles

Op maandag 20 maart 2023 heeft mevrouw Saveur aan groep 7 en 8 een gastles gegeven. Zij heeft als kind in een vrouwenkamp in Nederlands Indië gezeten. Na de oorlog is zij teruggekeerd naar Nederland. In 2017 kwam haar boek ‘Het koffertje van mijn moeder’ uit. Dat koffertje heeft al die tijd bij haar in huis gelegen, maar ze durfde er nooit in te kijken. Een aantal jaar geleden durfde zij dit wel en met de dingen uit het koffertje en dus haar verleden vertelt zij haar verhaal.

Nieuw thema in de groepen 1-2

Op maandag 20 maart 2023 was de opening van het nieuwe thema “Otje” bij de groepen 1-2.

De leerkrachten van deze dag hebben, met hulp van de directeur, onderwijsassistent en onze vrijwilligster een mooie voorstelling kunnen geven om de kinderen kennis te laten maken met Otje.

Vanaf de opening is er een start gemaakt met kijken naar wat we al weten van “Otje”, maar ook wat nog zouden willen weten. Daarnaast is er samen met de kinderen nagedacht over mooie themahoeken en wat we hiervoor nodig hebben. Zo heeft een groep een mooie verteltafel gemaakt en alle groepen hebben ook het hotel “de Koperwiek” als spelhoek. Binnen deze themahoeken is er ook aandacht voor verschillende ontwikkelingsgebieden (rekenen, taal en spel).

Binnen de groepen 1-2 heeft het thema al aardig vorm gekregen en het begint dan ook echt te leven bij de kinderen.

De kinderen zijn ook gestart met het oefenen voor een eigen toneelvoorstelling van “Otje”. Deze staat gepland op donderdag 20 april 2023 voor de groepen 1/2A en 1/2C. De voorstelling van groep 1/2B staat gepland op dinsdag 25 april 2023. De tijden voor de verschillende groepen volgen nog.

Eiwarmers gemaakt door groep 3

Groep 3 krijgt al enige tijd hulp van een vrijwilligster juf Ellen. Zij heeft de afgelopen maanden samen met een vriendin (Ina) 31 bruine lapjes gebreid. Met hulp van juf Ellen, haar vriendin en enkele moeders/oma’s hebben de kinderen van die lapjes een prachtig haasje genaaid die gebruikt kan worden als eierwarmer! Dank je wel juf Ellen, wat lief dat je dit voor en met de kinderen hebt gedaan!

Personele zaken

Juf Nike Henfling staat op donderdag en vrijdag de de komende periode weer voor groep 1/2A. In ieder geval de maanden april en mei. Wij danken juf Marja voor haar inzet, hulp en ondersteuning. Het lerarentekort raakt ook ons. De vacature voor groep 1/2 staat al vanaf november 2023 open en er zijn geen sollicitanten.

Juf Corina is deze week geopereerd aan haar knie. Haar herstel zal nog wel enige tijd duren. Op dit moment zijn we bezig met het zoeken naar vervanging.

Beste ouders en leerlingen van de Bosbeekschool,

Na drie eerdere succesvolle uitvoeringen is er op zondag 16 april 2023 in de ochtend een koffieconcert op school waar alle muzikale leerlingen van de Bosbeekschool hun talenten kunnen laten zien en horen. Ook als je pas begonnen bent met het bespelen van een instrument ben je van harte welkom. We willen alle leerlingen die een instrument bespelen, uitnodigen om op zondag 16 april 2023 om 10.30 uur in de aula van onze school een kleine uitvoering te geven.

We hebben al diverse aanmeldingen binnen voor het koffieconcert op zondag 16 april 2023 in de speelzaal van school. Het gaat om zangers, pianisten, gitarist, violist en dwarsfluitist.

Je mag zelf een muziekstuk kiezen dat je wilt spelen. Het hoeft niet heel lang of ingewikkeld te zijn. Ook ouders die iets ten gehore willen brengen, zijn van harte welkom. Ouder met kind kan natuurlijk ook. Samen maken we er een gezellig zondagochtend koffieconcert van. De muzikanten kunnen gewoon hun eigen instrument meenemen. Leerlingen die piano spelen, kunnen het keyboard van school gebruiken.

De (roze) aanmeldbriefjes kunnen tot en met 7 april 2023 ingeleverd worden.

We hopen op een mooie opkomst. Toehoorders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Werkzaamheden in de buurt….

De werkzaamheden rondom de school zijn in volle gang begonnen en duren in verschillende fases zeker tot de zomervakantie! Dat betekent in ieder geval dat de school minder goed bereikbaar is met de auto. Fietsers en voetgangers hebben minder last om de school veilig te bereiken. De rotonde is nog steeds afgesloten en de werkzaamheden op de Wüstelaan gaan door. Vanaf woensdag 5 april 2023 zal ook het kruispunt Wüstelaan / Burgemeester Enschedélaan afgesloten worden. Het verkeer wordt dan omgeleid vanaf de Wüstelaan, via de Molenstraat naar de Burgemeester Enschedélaan! Ons advies: Kom met de fiets of te voet en als u toch met de auto uw kind brengt naar school, parkeer dan uw auto wat verder in de buurt. Ik dank u voor uw medewerking!

Wouter Sommers

Kindermuziekweek

Alle leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 hebben de afgelopen weken les gehad van dans- en bodypercussiedocent Moussa. Iedereen was heel enthousiast over deze lessen.

Als afsluiting van de lessen mogen de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 samen met Moussa optreden met het Soli-orkest op zondag 2 april 2023 van 13.00 – 13.45 uur in het Soli-gebouw. Dat is een unieke ervaring! Uiteraard zijn alle (groot)ouders en broers/zussen ook van harte welkom.

We hopen op een hoge opkomst! Nb: indien met de auto kan deze het beste bij station Driehuis geparkeerd worden; via het spoortunneltje is het Soli gebouw gemakkelijk bereikbaar.

Paasfeest

Vrijdag 7 april 2023 wordt op de Bosbeekschool het paasfeest gehouden. We vieren het paasfeest weer op de traditionele manier met een ontbijtje in de klas en een VOSSENJACHT!  

Ontbijt: alle leerlingen hebben inmiddels een ingevuld lootje thuis. Zij weten dus nu voor wie ze een heerlijk ontbijtje mogen maken. Het ontbijtje nemen de kinderen vrijdag 7 april 2023 mee in een versierde schoenendoos. Het versieren van de schoenendoos is een activiteit voor thuis.  

Vossenjacht: de kinderen gaan in groepjes op pad, onder begeleiding van een ouder. De leerkracht zal de ouders op de dag zelf instructie en een plattegrond geven. Ouders, alvast onwijs bedankt voor uw hulp! 

De groepen 1/2 zoeken de vossen in een gedeelte van het bos. De groepen 3 t/m 6 zoeken de vossen in het dorp aan de hand van foto’s. Bij een gevonden vos krijgt het groepje een vraag/opdracht waarmee een puzzelstukje (groep 1/2) of een letter (groep 3 t/m 6) verdiend kan worden. In het dorp kunnen de kinderen onderweg ook op zoek gaan naar het gouden ei! Wanneer de kinderen de vossenjacht hebben afgerond, kunnen ze op het schoolplein iets te snoepen en te drinken pakken.  

Bij slecht weer wordt de vossenjacht afgelast. De leerkrachten zorgen dan voor een alternatief programma.  

Groep 7 start de ochtend ook met een ontbijtje en gaat vervolgens op bezoek bij Huis ter Hage en verzorgingstehuis Velserduin.  

Groep 8 begint de ochtend met schminken en ontbijten. De leerlingen gaan vervolgens naar hun plek in het bos en dorp. Want zij zijn de vossen!   

We gaan er weer een heerlijk en gezellig paasfeest van maken!

Sportactiviteiten

Halve finale schoolvoetbal

Alle teams hebben prachtige wedstrijden gespeeld. De onderlinge verbondenheid in de teams was groot. Dank aan alle coaches die de leerlingen hebben begeleid! Twee teams zijn door naar de halve finale. Het gaat om de meisjes uit groep 8; zij spelen op woensdag 5 april. De jongens uit groep 6a spelen de halve finale op dinsdag 11 april 2023. Supporters zijn van harte welkom!

Schoolvoetbal groep 6A – Poule fase

We moesten eerst tegen de Parnassia, Fransiscus en Het Kompas. Van Parnassia 1 hebben wij 8-0 gewonnen. Tegen Het Kompas 1 hebben wij 2-0 gewonnen. Tegen Fransiscus 1 hebben wij 3-0 gewonnen. Wij als team waren heel blij dat we alles hadden gewonnen en daarom zijn wij door naar de kwartfinale.  

In de kwartfinale (29 maart) speelden we tegen de Fransiscus. Daar hadden we 2-1 van gewonnen. En we speelden tegen de Pleiaden. Daar hadden wij 5-2 van gewonnen. In alle wedstrijden waren mooie goals gemaakt. Zoals die van Manu in de kruising en Ruben zijn goal en de kopbal van Hugo.  

Nu zijn wij met het team door naar de halve finale!  

De spelers: Milan, Mila Brandon, Jawi, Hugo, Ruben, Nino en Manu.  

De volgende wedstrijd is op 11 april 2023. Dat is op een studiedag. Het is bij VV IJmuiden, om 16:00 uur.  

Geschreven door: Mila en Nino

Nieuws uit de buurt:

Terrasvogels blij met speeltoestel 

Sinds kort is het groene speeltoestel, dat jarenlang op het schoolplein van de Bosbeekschool stond, te bewonderen op het terrein van Terrasvogels. Geïnitieerd door een mooi initiatief van Terrasvogels lid Barry Alkemade. De school heeft het speeltoestel, dat nog in goede staat verkeert, belangeloos aan Terrasvogels overgedragen. Met een paar Terrasvogels-leden en zeer gewaardeerde hulp van een paar ouders en grootouder van de Bosbeekschool, is het toestel kundig gedemonteerd en met aanhangers vervoerd naar de plaatselijke voetbalclub. Daar hebben ouders van de Trapvogels (mini jeugd) het toestel weer in elkaar gezet en het resultaat mag er zijn. Het speeltoestel is een absolute aanwinst voor het sportcomplex. Bij Terrasvogels zijn ze ervan overtuigd dat er de komende jaren optimaal gebruik van zal worden gemaakt door de jongste jeugd.

De Trapvogels
Op de zaterdagochtenden tussen 9 en 10 uur wordt sinds jaar en dag bij Terrasvogels door ervaren trainers (Willem en Bert) en hun team op een leuke en ontspannen manier gesport. Spelenderwijs worden de kinderen wegwijs gemaakt in het voetbal. De beginnende kneepjes van het voetbalspel worden stap voor stap op zaterdagochtend bijgebracht. Niet alleen leren omgaan met de bal, maar ook goed omgaan met elkaar, zoals dat in een teamsport hoort. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: plezier hebben in het spelletje!

Interesse of gewoon een (paar) keer proberen? Mini/Trapvogels voetbal is bestemd voor zowel jongens als meisjes tussen de 3 en 8 jaar. Op dit moment is de jongste bijna 4 jaar oud en de oudste bijna 8 jaar, dus iedereen binnen deze leeftijden is van harte welkom. Gewoon rond 8.50 uur aanwezig op Terrasvogels, even melden bij 1 van de trainers en lekker aan de slag!

Als ouders vragen hebben over trainingen dan kan dat altijd via jeugd@svterrasvogels.nl.

Vakantierooster 2022-2023 (Basisonderwijs)

let op: dit schooljaar 1 week meivakantie (ook anders bij het V.O.!)

 • Tweede Paasdag: maandag 10 april 2023
 • Koningsdag: donderdag 27 april 2023
 • Dag na Koningsdag: vrijdag 28 april 2023
 • Meivakantie: 1 mei 2023 t/m 5 mei 2023
 • Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei 2023
 • Dag na Hemelvaartsdag: vrijdag 19 mei 2023
 • Pinkstervakantie: 29 mei 2023 t/m 2 juni 2023
 • Dag voor de zomervakantie: vrijdag 21 juli 2023
 • Zomervakantie: 24 juli 2023 t/m 1 sept. 2023

Studiedagen schooljaar 2022-2023 (alle kinderen zijn dan vrij)

 • Studiedag: dinsdag 11 april 2023
 • Studiedag: 21 juni 2023
 • Studiemiddag: donderdag 20 juli 2023

Virtuele tour

Heeft u onze virtuele tour al gezien? Deze tour mag u altijd delen met uw vrienden of kennissen

Vakantierooster schooljaar 2023-2024

Herfstvakantie 21 oktober 2023 t/m 29 oktober 2023

Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Voorjaarsvakantie 17 februari 2024 t/m 25 februari 2024

Goede Vrijdag 29 maart 2024

Tweede Paasdag 1 april 2024

Koningsdag 27 april 2024

Meivakantie 29 april 2024 t/m 10 mei 2024

Hemelvaart 9 mei 2024

Pinksteren 20 mei 2024

Zomervakantie 20 juni 2024 t/m 1 september 2024

De volgende nieuwsbrief ontvangt u op vrijdag 14 april 2023