Nieuwsbrief 11

Kalender

Ook inzichtelijk via Parro / het Ouderportaal.

 • t/m vrijdag 3 februari 2023 afname Cito toetsen groep 3 t/m 8
 • maandag 23 januari 2023 om 19.30 uur bijeenkomst projectgroep Groen Schoolplein
 • woensdag 25 januari 2023 om 08.30 uur het voorleesontbijt (Nationale Voorleesdagen)
 • donderdag 26 januari 2023 groep 6B naar Thijsse’s Hof
 • vrijdag 3 februari 2023 Nieuwsbrief
 • maandag 6 februari 2023 definitief advies leerlingen groep 8.

Nieuws vanuit de directie:

Een nieuwe Nieuwsbrief

2023, een nieuw jaar en ook de start van de vernieuwde Nieuwsbrief. Het is even wennen (ook technisch gezien) maar deze Nieuwsbrief past bij de onlangs vernieuwde website. Via deze Nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van al onze activiteiten en het nieuws vanuit de buurt. Ik wens u veel leesplezier!

Personele zaken

Juf Marlon is afgelopen week geopereerd. Wij wensen juf Marlon een spoedig herstel toe.

Start juf Marja in groep 1/2A

Juf Marja Raap start donderdag 2 februari 2023 in groep 1/2A. Juf Marja is een oud collega. Zij zal op donderdag en vrijdag voor de groep staan. Wij danken juf Nike voor haar inzet en enthousiasme. Bovenstaand bericht betekent ook dat wij nog steeds een vacature hebben voor twee dagen in groep 1/2A. Wilt u deze link delen? Leerkracht OBS Bosbeekschool – Werken bij IJmare

Een boom ter herinnering aan juf Gisela Boon

Vrijdag 27 januari 2023 planten we een boom ter herinnering aan onze lieve juf Gisela. Juf Gisela hield van haar tuin en van de kleur roze. Haar man Frank en haar dochter Lotte zijn daarbij uitgenodigd. De Magnolia Scent past ook mooi binnen ons plan om ons schoolplein te vergroenen. We onthullen de boom en het gedenkplaatje graag samen met Frank en Lotte in kleine kring.

De Nationale voorleesdagen 2023

De nationale voorleesdagen 2023 zijn van 25 januari t/m 4 februari. Zoals elk jaar is er weer een prentenboeken top 10. Het prentenboek van het jaar is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Voorlezen is van groot belang voor het opgroeiende kind. En dat hoeft helemaal niet lang te zijn. Onderzoek toont aan een kind met 15 minuten per dag al duizend nieuwe woorden per jaar leert. Ook leren ze in groep 3 gemakkelijker lezen. Van alle peuters en kleuters die regelmatig worden voorgelezen, is bij bijna 70 procent de woordenschat voldoende. Van de kleintjes die nooit worden voorgelezen, scoort maar 30 procent een voldoende.

Ook wij geven deze dagen weer extra aandacht aan het voorlezen:

 • op woensdag 25 januari 2023 beginnen we met het Nationale Voorleesontbijt. De kinderen nemen hun eigen ontbijt mee naar school en mogen dit opeten terwijl ze genieten van een voorgelezen verhaal. Alle leerkrachten lezen tijdens het voorleesontbijt voor in een andere groep!
 • ouders, oma’s en opa’s zijn van harte welkom om een keer in de groep van uw (klein)kind te komen voorlezen. Dit kunt u afspreken met de eigen leerkracht.

Ons rekenonderwijs

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe rekenmethode genaamd ‘Getal en Ruimte Junior’ Een methode die beter aansluit op de onderwijsbehoeften van onze kinderen en de referentieniveaus van het rekenonderwijs.

Een nieuwe methode vraagt ook altijd wat tijd om de methode te leren kennen en er zijn altijd verschillen op het gebied van aanpak en aanbod tussen de oude methode (WIG) en de nieuwe methode. Ook de eerste resultaten zullen daardoor kunnen verschillen. We hebben daarom besloten om het ouderportaal voor rekenen uit te zetten. Dat zorgt mogelijk anders voor onrust die er niet hoeft te zijn. Wij hebben zicht op de resultaten van alle kinderen en die normeren wij en bespreken wij met de ouders passend binnen het implementatieproces van deze nieuwe rekenmethode.

De groepen 1/2 gaan de ruimte in…

De groepen 1/2 zijn gestart met een nieuw thema. Ze gaan de ruimte in! De opening was prachtig en de kinderen zaten meteen in het thema!

Kennis afval scheiden opgefrist

Donderdag 12 januari 2023 zijn de afvalcoaches van HVC op bezoek geweest. De kinderen luisterden vol belangstelling naar de opfris-les over afval scheiden. Ze wilden niet alleen weten welk afval in welke bak thuishoort, ook wat er weer van wordt gemaakt, vonden ze erg interessant.

De kinderen weten nu dat als zij twijfelen, de HVC app het antwoord heeft. Maak een foto van het afval of scan de barcode en je krijgt  te zien in welke bak het afval hoort.

Met deze uitleg zullen we op school nog minder restafval over houden.

Ook gebruik maken van de HVC-app? Download deze in de App Store of Google Playstore. Wat ook erg handig is: je kunt in de app ook bijhouden hoeveel keer je het restafval aanbiedt. Zo wordt afval scheiden echt een sport!

Dubbel6kamp

In de kerstvakantie waren weer veel teams van de Bosbeekschool vertegenwoordigd bij de zeskamp. Kosten noch moeite werden bespaard door sommige teams om in de prijzen te vallen voor het best geklede team. Iedereen zag er leuk gekleed uit. Het belangrijkste is dat de teams het onderling gezellig met elkaar vonden. Bovendien was men zeer sportief richting andere teams. Kortom: het was een geslaagd evenement. We willen alle ouders en coaches bedanken voor hun bijdrage aan deze zeskamp.

Kunstklas

De belangstelling voor de Kunstklas die afgelopen week is gestart, was overweldigend. Er waren veel meer inschrijvingen dan het maximum dat prettig is om een goede kwaliteit van de lessen te kunnen bieden. We hebben nog aangeboden om een tweede kunstklas te starten om 15.00 uur, maar dit tijdstip kwam voor velen niet goed uit. We hebben daarom helaas een aantal leerlingen op de reservelijst moeten zetten. Deze zijn in het najaar wel gegarandeerd van een plekje bij de Kunstklas.

Kindermuziekweek

In het kader van de landelijke kindermuziekweek van 24 maart tot en met 2 april 2023 biedt muziekvereniging Soli het “Doe-maar-mee-orkest” aan. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 kunnen in de vrije tijd, tegen gereduceerd tarief, in 4 groepslessen kennismaken met een blaas- of slaginstrument op locatie Driehuis. Inschrijven kan vanaf eind januari 2023 via https://winkel.soli.nl/

Doe-maar-mee-orkest lessen Muziekvereniging Soli:

 • wanneer: op zaterdag 4, 11, 18, 25 maart + generale repetitie dinsdag 28 maart 2023.
 • duur: 60 min. per repetitie
 • tarief: €20,- per leerling.

Op 2 april 2023 is er dan een uitvoering.

Als school willen we ook aan deze kindermuziekweek meedoen. We zijn nog in onderhandeling hoe we dit vorm willen geven. Nadere informatie volgt nog.

Schoolvoetbal

Half maart 2023 start het populaire schoolvoetbaltoernooi weer. Ons streven is om zoveel mogelijk teams per eigen klas samen te stellen. Soms lukt het niet om een eigen team te formeren. De inschrijf-formulieren zullen eind januari 2023 uitgedeeld worden. SV Terrasvogels heeft ook dit jaar weer een aantal trainingsmiddagen aangeboden. Deze zijn op vrijdagmiddag 10 en 17 februari en 10 maart 2023. Per school is een circuit van 45 minuten uitgezet en het is ook mogelijk om met het eigen team nog even door te trainen. De tijd waarop onze school is ingedeeld, horen we nog maar de data kunnen alvast gereserveerd worden in de agenda.

Nieuws uit de buurt:

Go jeugdclub IJmuiden

Go is een Oosterse denksport voor elk kind geschikt om te leren. zie https://gojeugdclubijmuiden.nl/lesopbouw/ en lees hoe wij te werk gaan met ons lesprogramma.

Bovendien lees je op deze pagina de basisregels van het Go spel. Deze informatie is speciaal voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8.

Met vriendelijke groet, Jos van Tongeren.

Workshops jeugd gezondheidszorg (JGZ)

De flyers hangen ook op het prikbord bij de eerste ingang vanaf het schoolplein.

Schaken

Vier leerlingen van de Bosbeekschool zullen zondag 12 februari 2023 meedoen aan het scholenschaaktoernooi. De afgelopen week hebben twee leerlingen van deze groep alvast geoefend door deel te nemen aan het Tata simultaan schaaktoernooi in het Telstarstadion. Schaaklegendes, waaronder Hans Bohm en Job Delamarre, daagden de leerlingen op een educatieve wijze uit om de strijd met hen aan te gaan. Bjarne uit groep 8 is zelfs nog op het Jeugdjournaal geweest.

De start van het toernooi werd voorafgegaan door een voetbalwedstrijdje tussen Telstar spelers en de grootmeesters, waaronder de huidige wereldkampioen Magnus Carlson. Het was zoals vanouds een gezellig en goed georganiseerd evenement.

Rooster bewegingsonderwijs

vanaf maandag 6 februari 2023

Maandag: Parnassiazaal

Groep 6A08:30 – 09:40 uur
Groep 5A09:40 – 10:50 uur
(Pauze met juf Corina)
Groep 5B13:30 – 14:30 uur
(Juf Corina neemt de overblijfkinderen mee naar school)
Groep 413:30 – 14:30 uur
(Juf Corina neemt de overblijfkinderen mee naar de gymzaal)
Groep 314:30 – 15:30 uur
(Kinderen worden bij de Parnassiazaal opgehaald)

Woensdag: Gymhuys (Santpoort-Zuid)

Groep 708:30 – 09:40 uur
Groep 6B09:40 – 10:50 uur
(Pauze met juf Corina)
Groep 811:05 – 12:15 uur

Vakantierooster 2022-2023 (Basisonderwijs)

let op: dit schooljaar 1 week meivakantie (ook anders bij het V.O.!)

 • Voorjaarsvakantie: 27 febr. 2023 t/m 3 mrt. 2023
 • Tweede Paasdag: maandag 10 april 2023
 • Koningsdag: donderdag 27 april 2023
 • Dag na Koningsdag: vrijdag 28 april 2023
 • Meivakantie: 1 mei 2023 t/m 5 mei 2023
 • Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei 2023
 • Dag na Hemelvaartsdag: vrijdag 19 mei 2023
 • Pinkstervakantie: 29 mei 2023 t/m 2 juni 2023
 • Dag voor de zomervakantie: vrijdag 21 juli 2023
 • Zomervakantie: 24 juli 2023 t/m 1 sept. 2023

Studiedagen schooljaar 2022-2023 (Alle kinderen zijn dan vrij)

 • Studiedag: maandag 20 februari 2023
 • Studiedag: dinsdag 11 april 2023
 • Studiedag: 21 juni 2023
 • Studiemiddag: donderdag 20 juli 2023

Virtuele tour

Heeft u onze virtuele tour al gezien? Deze tour mag u altijd delen met uw vrienden of kennissen

De volgende nieuwsbrief ontvangt u op vrijdag 3 februari 2023!