Muziekproject

Workshops muziek

In het kader van het muziekproject hebben de leerlingen diverse workshops gevolgd. Zo mochten ze kennismaken met het fenomeen beatbox, rap en breakdance. De leerlingen vonden het erg leuk en deden enthousiast mee. Ook hadden we de beschikking over maar liefst 30 grote Afrikaanse trommels (djembé). Door de hele school was een gezellig ritme te horen. Onder leiding van een percussionist werd stapsgewijs kennis gemaakt met het instrument en de vele mogelijkheden om diverse tonen hiermee te spelen. Aan het eind van de workshop kon iedere groep een mooi stuk ten gehore brengen.

Muzikaal optreden

Alle groepen hadden als afsluiting van het muziekproject een stuk ingestudeerd om te presenteren aan elkaar en natuurlijk aan de trotse ouders. De optredens varieerden van bewegen op muziek, een heus klassenorkest met dirigent uit groep 1/2, een instrumentaal stuk, verschillende liedjes, karaoke, rap, beatbox, breakdance, djembé en zelfs een heus toneelstuk over Romeo en Julia. De zaal zat drie keer vol met ouders en familieleden. Het was een bijzondere muzikale afsluiting!