Het cultuurproject is weer geopend!

Afbeeldingsresultaat voor cobra beweging

Ons jaarlijkse cultuurproject is weer geopend.

Dit jaar gaan we ons 4 weken lang verdiepen in het thema: COBRA

In oktober 1948 werd er in Parijs een groep voor kunstenaars opgericht. Ze noemden deze groep de CoBrA beweging. Het woord Cobra was samengesteld uit de eerste letters van de woorden Copenhagen, Bruxelles en Amsterdam. Dit waren de hoofdsteden van de landen waar de oprichters vandaan kwamen.  De Cobra groep werd opgericht omdat de kunstenaars iets anders wilden maken dan dat ze eerder hadden laten zien. Ze wilden af van de traditie dat kunst altijd heel goed moet lijken op hoe het in het echt ook is. Ze wilden samenwerken met andere kunstenaars en ideeën uitwisselen. In de Cobra groep zaten niet alleen schilders, maar ook schrijvers en dichters.   De Cobra kunstenaars lieten zich inspireren door kunst uit verre landen, door kindertekeningen en gevoelens. Ook vonden ze soms dat het materiaal waarmee ze werkten (zoals klei of verf) belangrijker was dan hoe het eruit zou komen te zien.

Juf Gerry en Juf Danielle hebben, onder muzikale begeleiding van Meester Jasper,  het project geopend door een cobra uit een tent te laten komen.              De komende 4 weken gaan de kinderen aan de slag met dit thema. Juf Ludie komt een les geven met oliepastel waarin we kennis gaan maken met de Kunstenaar Corneille en Inger van der Made gaat elke groep kennis laten maken met een schilder/kunstenaar uit de COBRA-groep.  Ook gaat elke groep schoenendozen in ‘COBRA-stijl ‘ omtoveren, zodat we aan het eind van het project een lange slang kunnen laten kronkelen door de gangen en bungels om de klas/gang aan te kleden.

De afsluiting zal in de vorm van een kijkmiddag zijn op donderdag 5 april van 15.30 – 17.00 uur met een speurtocht voor de bezoekers langs alle kunstwerken.