Groep 8 aan gestart met Bee Bots!

Groep 8 aan gestart met Bee Bots!

Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij.

Kinderen kunnen Bee-Bot bedienen met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s krijgen. Bijvoorbeeld: twee stappen vooruit, een keer naar rechts en dan weer een stap vooruit. Bee-Bot kan tot 200 stappen onthouden. Hierdoor zijn uiteenlopende opdrachten uit te voeren. 

Ongeacht voor welke lessen Bee-Bot wordt ingezet, de uitdaging voor de leerling is om steeds vooruit te denken. De complexiteit wordt bepaald door het niveau van de opdracht. Opdrachten kunnen in moeilijkheidsgraad opgebouwd worden. Dat zorgt ervoor dat Bee-Bot ook in de midden- en onderbouw interessant is. 

Opdrachten met Bee-Bot dragen bij aan oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De leerlingen maken een plan, testen, evalueren en wijzigen het programma indien dat nodig is.

Groep 8 is nu gestart met het ontdekken van de mogelijkheden met Bee Bots en het is de bedoeling dat hun kennis zich als een olievlek gaat verspreiden over de Bosbeekschool.