Jubileumweek 150 Openbaar Onderwijs feestelijk geopend op de Bosbeekschool!

In 1869 jaar heette het School 8, daarna School F. Na 1945 heette het de Adolf van Nassauschool. En sinds 1974 de Bosbeekschool. De openbare basisschool in Santpoort-Noord bestaat nu op de kop af 150 jaar.

Burgemeester Dales kwam maandagochtend langs om dat met de leerlingen te vieren. En wat voor leerlingen: er stonden twee heren van in de tachtig en een kind van vier. De oudere heren hebben er al in de jaren veertig op school gezeten.

Jake van 4 komt nog maar net kijken, en is de jongste leerling van de huidige Bosbeekschool. Gezamenlijk met een oud-directeur van de Adolf van Nassauschool luidden ze de schoolbel, waarmee een week van festiviteiten werd ingeluid.

De leerlingen van groepen 1-4 kregen vervolgens een poppenkastvoorstelling te zien, en die van groepen 5-8 een historische toneelvoorstelling over 150 jaar onderwijs. Een ’bewegende’ voorstelling, waarbij het publiek meeloopt met de acteurs door het gebouw en over het schoolplein.

Die voorstelling en een expositie die door door oud-leerlingen en oud-personeel van de school is ingericht, zijn ook voor meer Santpoorters te zien, komende zaterdag. Dan is er een reünie voor oud-leerlingen en – personeel, waarbij ook het toneelstuk wordt opgevoerd.

Ook kunnen mensen dan deelnemen aan een workshop ’schrijven met een kroontjespen;’, net als in 1869. Burgemeester Dales komt zaterdag voor de tweede keer langs, om de festiviteiten officieel af te trappen met oud-leerlingen.