• Dit event is voorbij.

Erfgoed-project groep 6a WORKSHOP ‘Maak je eigen familiewapen’

14 mei 2019

Afbeeldingsresultaat voor middeleeuwen

Voor groep 6 is het thema ‘Leven in de Middeleeuwen’ .

In samenwerking met de Ruïne van Brederode en re-enactmentgroep De Compagnie van Brederode en Inger van der Made is dit tot stand gekomen.

Het project voor groep 6 bestaat uit:

Afbeeldingsresultaat voor kistLeskist:

Het onderwerp ‘De middeleeuwen’ behoort regulier tot de lesstof van groep 6.

De leerlingen leren over de diverse bewoners van een kasteel en wat hun taken/beroepen waren.

In de leskist, die de vorm heeft van een kasteel, compleet met ophaalbrug en kantelen, zitten verschillende materialen o.a. Playmobil poppetjes, verkleedkleren, echte houten ‘oefen’zwaarden en schilden, prentenboeken, leesboeken, bouwsteentjes waarmee de kinderen zelf een kasteel kunnen bouwen en een bouwpakket van een Donjon. Tevens zitten er in de kist middeleeuwse spelletjes, waaronder een groot springtouw, knikkers, het Molenspel en een schaakspel, dat geheel op authentieke wijze in tin gegoten is.

Bezoek aan Ruïne van Brederode:Afbeeldingsresultaat voor ruine van brederode

Aan het eind van het schooljaar worden de groepen 6 voor een dagdeel (=3 uur) uitgenodigd op de Ruïne en krijgen een zevental workshops aangeboden door de Compagnie van Brederode, die daar dan een aantal dagen zijn kampement opslaat.

De workshops zijn: touwslaan, kruidenleer, stokvechten, boogschieten, eten in de Middeleeuwen, wapenleer en verdediging.

Deze workshops en rondleidingen worden verzorgd door de leden van re-enactmentgroep de Compagnie van Brederode en worden begeleid door de Trawanten van Banjaard.

Afbeeldingsresultaat voor familiewapenWorkshop ‘Maak je eigen familiewapen:

O.b.v. Inger van der Made gaan de kinderen hun eigen familiewapen ontwerpen.

Datum:
Tijd: